Lajčák v Tokiu tlmočil záujem Slovenska o japonské investície

NETKY.SK • 24 November 2015, 12:57 • 2 min
Lajčák v Tokiu tlmočil záujem Slovenska o japonské investície

BRATISLAVA/ TOKIO - Záujem Slovenska o ďalšie japonské investície tlmočil predstaviteľom japonských firiem a biznis komunite minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Miroslav Lajčák počas prvého dňa dvojdňovej oficiálnej návštevy Japonska. Ako agentúru SITA informoval tlačový odbor rezortu diplomacie, Lajčák sa v Tokiu stretol s japonskými investormi a so zástupcami podnikateľskej organizácie Keidanren.

slovakia

left justify in out

"Japonsko je dôležitý globálny hráč v politike i ekonomike a je veľmi dôležitým partnerom pre Slovensko," uviedol Lajčák pred zástupcami viac ako 20 japonských spoločností, ktoré na Slovensku podnikajú alebo zamýšľajú investovať. Pripomenul, že okrem automobilového priemyslu sa Slovensko snaží zamerať aj na IT oblasť, inovatívne projekty start-upy či chemický priemysel.

 

Momentálne pôsobí na Slovensku viac ako 40 japonských firiem, tento rok prišli z Japonska traja noví investori. O konkrétnej spolupráci slovenských a japonských partnerov hovoril Lajčák v sídle spoločnosti Canon IT Solutions s prezidentom Canon Marketing Japan - Haruom Murasem. Canon IT Solutions je distribučným partnerom slovenskej spoločnosti Eset, ktorá je na japonskom trhu štvrtým najväčším predajcom softvéru.


Na záver prvého dňa návštevy v Tokiu odovzdal Lajčák na pôde slovenského veľvyslanectva cenu Zlaté jablko Bienále ilustrácií Bratislava 2015 (BIB) japonskej maliarke a ilustrátorke detských kníh Miroko Mačikovej. Japonsko sa pravidelne zúčastňuje na medzinárodnej súťaži ilustrácií a šéf rezortu zahraničia pri tejto príležitosti odovzdal predsedníčke japonskej Rady pre knihy pre mládež Jumiko Bandovej plaketu BIB za jej úlohu pri propagovaní tejto súťaže v Japonsku a budovanie kultúrnych mostov medzi Slovenskom a Japonskom. "Čo môže byť pozitívnejšie ako tvorba pre deti? Som rád, že Bienále ilustrácií Bratislava takto zbližuje naše dve krajiny a Japonsko patrí medzi krajiny s najvyšším počtom ocenených autorov," uviedol Lajčák.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies