Lajčák v súvislosti s výbuchom v Petrohrade kondoloval Lavrovovi

NETKY.SK • 4 Apríl 2017, 11:03 • 2 min
Lajčák v súvislosti s výbuchom v Petrohrade kondoloval Lavrovovi

BRATISLAVA - Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Miroslav Lajčák zaslal v súvislosti s pondelňajšou explóziou v petrohradskom metre kondolenčný telegram ministrovi zahraničných vecí Ruskej federácie Sergejovi Lavrovovi.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"S hlbokým smútkom som prijal správu o tragédii v metre v Petrohrade, ktorá si vyžiadala obete na ľudských životoch. Slovenská republika odmieta všetky formy a prejavy terorizmu a spolu s ďalšími krajinami bude pokračovať v boji proti tomuto nebezpečenstvu,“ uviedol v telegrame Lajčák a v mene Slovenskej republiky vyjadril úprimnú sústrasť rodinám a príbuzným obetí tragédie.

Pondelňajší výbuch v idúcom vlaku metra v ruskom Petrohrade vyšetrujú ako teroristický čin. Pri výbuchu, ktorý nastal pred 14:00, zahynulo 11 ľudí a takmer 50 sa zranilo. Zranenia niektorých ľudí sú vážne. Medzi zranenými sú aj deti. K výbuchu došlo v čase, keď sa súprava metra nachádzala medzi stanicami Sennaja ploščaď a Technologičeskij institut v historickom centre mesta. 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona