Lajčák v Pekingu rokoval s rezortným kolegom o slovenskom predsedníctve

NETKY.SK • 4 Júl 2016, 16:22 • 2 min
Lajčák v Pekingu rokoval s rezortným kolegom o slovenskom predsedníctve

BRATISLAVA/PEKING – Slovenský minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Miroslav Lajčák a jeho čínsky rezortný kolega Wang I deklarovali na rokovaní v Pekingu záujem na ďalšom rozvoji vzťahov vo všetkých oblastiach. TASR o tom informoval tlačový odbor rezortu diplomacie. Miroslav Lajčák je v týchto dňoch na pracovnej návšteve Čínskej ľudovej republiky.

slovakia

left justify in out

Podľa tlačového odboru by sa rozvoj mal týkať kontaktov na politickej a medzirezortnej úrovni, hospodárskej spolupráce, diverzifikácie obchodu, investícií, vedy a výskumu, vzdelávania a kultúry.

 

Tlačový odbor ďalej informoval, že okrem bilaterálnych otázok sa partneri dotkli aj spolupráce v medzinárodných organizáciách, priorít predsedníctva Slovenska v Rade EÚ a rozšírenej spolupráce Číny a krajín strednej a východnej Európy (Čína+16).

 

"Verím, že zvýšený záujem Číny o región strednej Európy a potenciál iniciatívy Jeden pás, jedna cesta povedie k ďalšiemu prehĺbeniu našich obchodno-investičných vzťahov,“ zdôraznil minister Lajčák.

 

Počas stretnutia sa ministri venovali aj aktuálnym prioritám spolupráce EÚ-Čína a to aj v súvislosti s nadchádzajúcim bilaterálnym summitom, ktorý sa uskutoční 12.–13. júla v Pekingu.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies