Lajčák v Pakistane otvoril nový honorárny konzulát

NETKY.SK • 10 Jún 2014, 15:09 • 2 min
Lajčák v Pakistane otvoril nový honorárny konzulát

BRATISLAVA - Šéf slovenskej diplomacie Miroslav Lajčák dnes v druhý deň oficiálnej návštevy Pakistanu slávnostne otvoril nový Honorárny konzulárny úrad SR v meste Lahore (provincia Pandžáb). Do funkcie honorárneho konzula SR vymenoval Malika Muhammada Asifa.

slovakia

left justify in out

„Tento krok povedie k posilneniu dostupnosti konzulárnej asistencie pre našich občanov v Pakistane, kde nemáme náš plnohodnotný zastupiteľský úrad a taktiež k zintenzívneniu obchodno-ekonomickej spolupráce s Pakistanom vrátane lepšieho prehľadu o investičných možnostiach,“ uviedol Lajčák.

 

Minister rokoval v Lahore s guvernérom provincie Pandžáb Mohammadom Sarwarom, ktorý vyjadril ľútosť nad incidentom, pri ktorom prišli v skupine horolezcov o život aj dvaja naši občania, a opakovane potvrdil záujem pakistanskej strany na spravodlivom potrestaní páchateľov tohto činu. Na rokovaniach s predsedom provinčnej vlády Mianom Shahbazom Šarífom predstavil Lajčák odvetvovú skladbu slovenskej priemyselnej výroby ako aj expertízu vo viacerých oblastiach. V tejto súvislosti zdôraznil záujem na realizácii spoločných projektov osobitne v oblastiach energetiky a poľnohospodárstva.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies