Lajčák v Laose o bezpečnosti v juhovýchodnej Ázii

NETKY.SK • 24 Júl 2016, 12:05 • 2 min
Lajčák v Laose o bezpečnosti v juhovýchodnej Ázii

BRATISLAVA - Regionálnej bezpečnosti v Ázii a Tichomorí budú venované v pondelok a utorok dve ministerské podujatia so Združením krajín juhovýchodnej Ázie (ASEAN) v Laose, na ktorých bude Európsku úniu reprezentovať slovenský minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Miroslav Lajčák.

slovakia

left justify in out

Ako informoval tlačový odbor MZV, v zastúpení vysokej predstaviteľky EÚ pre zahraničnú politiku Federiky Mogheriniovej bude minister Lajčák spolupredsedať ministerskej konferencii EÚ-ASEAN a následne vystúpi v mene EÚ na Regionálnom fóre ASEANu a jeho partnerov. Lajčák sa na oboch stretnutiach zúčastňuje z pozície Slovenska ako predsedníckej krajiny v Rade EÚ. V mene únie potvrdí jej odhodlanie naďalej prispievať k posilňovaniu bezpečnosti v Ázii a pripomenie tiež ambíciu EÚ posilniť a zintenzívniť vzťahy so združením ASEAN a pripravenosť spolupracovať s jeho členmi nielen v otázkach bezpečnosti, ale aj klimatických zmien, mediácie či ochrany hraníc. Minister absolvuje aj sériu bilaterálnych rokovaní s partnermi z viacerých účastníckych krajín.


ASEAN združuje desať štátov juhovýchodnej Ázie a po USA a Číne predstavuje tretieho najväčšieho obchodného partnera EÚ. Regionálne fórum ASEANu tvorí okrem jeho členov aj ďalších 17 partnerov vrátane EÚ, USA, Číny, Japonska, Indie, Austrálie a Ruska.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies