Lajčák v Bruseli hovoril aj o Východnom partnerstve

NETKY.SK • 23 Júl 2013, 10:59 • 2 min
Lajčák v Bruseli hovoril aj o Východnom partnerstve

BRATISLAVA - V Bruseli sa v pondelok hovorilo aj o Východnom partnerstve. Podpredseda vlády a minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Miroslav Lajčák sa v pondelok v Bruseli stretol s ministrami zahraničných vecí členských krajín Európskej únie a Východného partnerstva (Arménsko, Azerbajdžan, Bielorusko, Gruzínsko, Moldavsko, Ukrajina).

slovakia

left justify in out

Hodnotili stav a realizáciu politiky Východného partnerstva EÚ od Varšavského summitu v septembri 2011. Agentúru SITA o tom informoval tlačový odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR (MZV).

Ministri sa na spoločnom stretnutí venovali i otázkam, ktoré súvisia s novembrovým summitom Východného partnerstva vo Vilniuse. Na pondelkovom stretnutí ministri posúdili i vzťahy Európskej únie s východným partnerom a ich napredovanie v oblasti politickej asociácie a ekonomickej integrácie. Prediskutovali i aktuálny stav prípravy asociačných dohôd vrátane dohôd o zónach voľného obchodu s Moldavskom, Gruzínskom a Arménskom a podporili ich parafovanie na Vilniuskom summite. Šéf rezortu zahraničných vecí Lajčák poukázal na pokrok a cieľavedomé úsilie plniť kritériá EÚ predovšetkým zo strany Moldavska a Gruzínska. " Ocitli sme sa v kľúčovej fáze vývoja Východného partnerstva, a v Kišiňove aj Tbilisi si to dobre uvedomujú, ako ma o tom presvedčila moja nedávna návšteva v oboch hlavných mestách. EÚ teraz musí potvrdiť, že je pripravená podpísať asociačné dohody v čo najskoršom termíne," povedal minister M. Lajčák. Dodal tiež, že diskutovať musia aj o príprave takejto dohody s Ukrajinou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona