Lajčák udelil Zlatú plaketu profesorovi Štefanovi Kassayovi

NETKY.SK • 23 Jún 2015, 13:37 • 2 min
Lajčák udelil Zlatú plaketu profesorovi Štefanovi Kassayovi

BRATISLAVA - Za angažovanosť v oblasti podpory ekonomickej diplomacie a za osobný prínos k prezentácii slovenskej podnikateľskej a vedeckej činnosti v zahraničí ocenil dnes minister zahraničia Miroslav Lajčák profesora Štefana Kassaya.

slovakia

left justify in out

Vedcovi, pedagógovi a podnikateľovi, členovi Európskej akadémie vied a umení odovzdal podpredseda vlády a minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Lajčák Zlatú plaketu dnes v Bratislave. Agentúru SITA o tom informoval tlačový odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR. Šéf slovenskej diplomacie poďakoval Štefanovi Kassayovi za zviditeľňovanie a úspešnú prezentáciu Slovenska v zahraničí, osobitne za dlhoročnú angažovanosť pri podpore ekonomickej diplomacie. Ocenil tiež päťzväzkovú publikáciu Š. Kassaya Podnik a podnikanie, ktorá vyvolala pozitívny ohlas a záujem medzi zástupcami ekonomickej vedy na Slovensku i v zahraničí.

 

Profesor Š. Kassay je členom viacerých vedeckých rád univerzít na Slovensku i v zahraničí a spolu so zastupiteľskými úradmi SR organizuje vedecké semináre na podporu vedy, výskumu a inovácií, uvádza sa ďalej v tlačovej správe z ministerstva zahraničných vecí. 

 

Minister Lajčák pri príležitosti ocenenia profesora Š. Kassaya informoval, že už o niekoľko dní organizuje rezort diplomacie v Bratislave poradu ekonomických diplomatov SR, "ktorá bude okrem iného aj príležitosťou na diskusiu spojenú s prezentáciou výsledkov výskumu a inovácií v riadení podnikov".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies