LAJČÁK: SR podporuje a bude podporovať úsilie UNESCO v ochrane hodnôt

NETKY.SK • 6 Máj 2016, 16:43 • 2 min
LAJČÁK: SR podporuje a bude podporovať úsilie UNESCO v ochrane hodnôt

BRATISLAVA - V kontexte súčasnej situácie vo svete poznamenanej násilnosťami a vojnovými konfliktami je nutné podporovať úsilie UNESCO v oblasti ochrany kultúrno-historických pamiatok a kultúrnych hodnôt v krajinách postihnutých alebo ohrozených vojnovým konfliktom.

slovakia

left justify in out

Povedal to dnes na stretnutí v Bratislave s generálnou riaditeľkou UNESCO Irinou Bokovou minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Miroslav Lajčák.

 

Lajčák v tejto súvislosti deklaroval generálnej riaditeľke podporu Slovenska pre aktivity UNESCO v iniciatíve Unite4Heritage (Zjednotení pre dedičstvo), ktorá vznikla ako reakcia na viaceré bezprecedentné útoky na mnohé miesta s historickými pamiatkami zapísané do zoznamu svetového dedičstva UNESCO. Agentúru SITA o tom informoval Tlačový odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR.


Lajčák a Bokova diskutovali aj o viacerých aspektoch migračnej krízy a venovali sa aj téme nárastu extrémizmu a radikalizmu aj v európskych krajinách. Spolupráca Slovenska a UNESCO sa však podľa oboch zintenzívňuje, Lajčák potvrdil aj záujem o ďalší rozvoj tejto spolupráce v kontexte nadchádzajúceho predsedníctva SR v Rade EÚ.


Irina Bokova navštívila Slovensko vo funkcii generálnej riaditeľky UNESCO už druhýkrát a rokovala aj s ministrami školstva a životného prostredia. Počas pobytu v SR absolvovala a absolvuje aj stretnutia s predstaviteľmi akademickej, vedeckej a odbornej obce, spojené s návštevami miest zapísaných do zoznamov UNESCO.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona