Lajčák: Slovensko uznáva a rešpektuje politiku jednej Číny

NETKY.SK • 19 Október 2016, 18:32 • 2 min
Lajčák: Slovensko uznáva a rešpektuje politiku jednej Číny

BRATISLAVA – Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Miroslav Lajčák počas dnešného stretnutia s veľvyslancom Čínskej ľudovej republiky Lin Linom v Bratislave zdôraznil, že Slovensko uznáva a rešpektuje politiku jednej Číny. TASR o tom informoval hovorca rezortu diplomacie Peter Stano.

slovakia

left justify in out

Ako uviedol, predmetom stretnutia bola reakcia Číny na návštevu dalajlámu na Slovensku.

 

"Minister tiež konštatoval, že Slovensku záleží na dobrých vzťahoch s Čínou a máme záujem o ich upevňovanie, najmä rozširovaním obchodno-ekonomickej spolupráce," uviedol hovorca.

 

Minister Lajčák podľa jeho slov podčiarkol, že návšteva dalajlámu na Slovensku mala súkromný charakter a uskutočnila sa na pozvanie súkromného subjektu, pričom vláda SR sa na jej príprave a realizácii nepodieľala a ani jej členovia sa s dalajlámom nestretli.

 

"Vláda tak dala najavo svoj postoj a význam, aký pripisuje dobrým vzťahom s Čínou," dodal Stano.

 

Slovenský minister zároveň odovzdal čínskemu veľvyslancovi list adresovaný svojmu čínskemu rezortnému partnerovi Wang Yi-ovi, v ktorom sa píše, že prezident, vláda, ako aj všetci predstavitelia SR plne rešpektujú suverenitu a územnú celistvosť Čínskej ľudovej republiky a principiálne dodržujú politiku jednej Číny.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona