Lajčák: Slovenská menšina v Srbsku sa musí zjednotiť

NETKY.SK • 27 Január 2017, 19:35 • 2 min
Lajčák: Slovenská menšina v Srbsku sa musí zjednotiť

BRATISLAVA - Slovensko chce dosiahnuť jednotu v programových cieľoch a kľúčových témach slovenskej národnostnej menšiny žijúcej na území Srbska tak, aby viedli k zjednocovaniu našej menšiny v tejto krajine, ktorá je vnútorne rozdrobená.

slovakia

left justify in out

Na stretnutí v Srbsku s predsedníčkou Národnostnej rady slovenskej národnostnej menšiny v Srbsku Annou Tomanovou Makanovou to povedal minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Miroslav Lajčák. Ako agentúru SITA informoval Tlačový odbor rezortu zahraničia, postavenie slovenskej menšiny v Srbsku potrebuje naliehavo riešenia.


Slovensko podporilo za ostatné tri roky rozvoj slovenskej národnostnej menšiny v Srbsku sumou 750 000 eur, okrem finančnej podpory organizuje a zúčastňuje sa na spoločensko-kultúrnych podujatiach. V Srbsku dnes žije približne 50 000 Slovákov. Po príslušníkoch srbského národa, ktorých je necelých šesť miliónov, sú najpočetnejší príslušníci maďarského, rómskeho, bosniackeho a chorvátskeho národnostného spoločenstva.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies