Lajčák si prevzal pamätnú medailu od prezidenta Kazašskej republiky

NETKY.SK • 15 Marec 2017, 11:42 • 2 min
Lajčák si prevzal pamätnú medailu od prezidenta Kazašskej republiky

BRATISLAVA - Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Miroslav Lajčák prevzal dnes z rúk kazašského veľvyslanca Seržana Abdykarimova pamätnú štátnu medailu Kazašskej republiky k 25. výročiu jej nezávislosti.

slovakia

left justify in out

TASR o tom informoval tlačový odbor rezortu diplomacie. Medaila je podľa odboru vyjadrením uznania za vklad ministra Lajčáka do rozvoja dvojstranných vzťahov medzi oboma štátmi.

 

Ako ďalej rezort informoval, minister Lajčák sa poďakoval za toto ocenenie, zablahoželal Kazachstanu k úspechom, ktoré zaznamenáva na medzinárodnej scéne, a dodal, že Slovensko má záujem ďalej pokračovať v posilňovaní dialógu a v praktickej spolupráci, vrátane čerpania zo skúseností Kazachstanu pri predsedníctve v OBSE v roku 2010.

 

S veľvyslancom Kazašskej republiky tiež minister hovoril o účasti Slovenska na výstave EXPO 2017, ktorá sa bude konať v Astane, a ktorej ústredným motívom bude energetika budúcnosti. Slovenský deň na EXPO je naplánovaný na 18. júla.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies