Lajčák si pred voľbami do OSN nebude robiť kampaň, prioritou je služba Slovensku

NETKY.SK • 25 Máj 2016, 14:03 • 2 min
Lajčák si pred voľbami do OSN nebude robiť kampaň, prioritou je služba Slovensku

BRATISLAVA – Minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák si nebude robiť kampaň po svete, aby získal kreslo generálneho tajomníka OSN.

slovakia

left justify in out

„Na prvom mieste je pre mňa služba Slovensku, čiže prioritou je príprava predsedníctva SR v Rade EÚ. Nie je nutné, aby som cestoval po svete a predstavoval sa,“ povedal novinárom s tým, že za neho hovorí 30-ročná diplomatická prax. Lajčák zároveň upozornil, že Slovenská republika sa riadi princípmi ako rešpektovanie medzinárodného práva či dialóg. Na nich je postavená aj OSN. „Budeme teda presadzovať princípy, ktorým verím a presadzujem celý život,“ konštatoval.


Kandidatúru Lajčáka dnes podporil predseda parlamentu Andrej Danko. „Prajem si, aby si meno Lajčák zapamätal celý svet a aby bol na poste, ktorý si kariérne zaslúži. Slovensko posiela kandidáta, na ktorého je hrdé,“ povedal Danko novinárom. Podľa neho Lajčák na miestach svojho pôsobenia vždy ukázal, že dokáže ľudí stmeliť, a to bez ohľadu na ich vierovyznanie a národnosť. „Je pre nás cťou, že jeden z našich ľudí dosiahol tak vysokú kvalitu diplomatického statusu, aby sa o tento post uchádzal,“ povedal predseda NR SR.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies