Lajčák: S Maďarskom máme rozpracovaných viacero cestných projektov

NETKY.SK • 30 Jún 2014, 14:19 • 2 min
Lajčák: S Maďarskom máme rozpracovaných viacero cestných projektov

BRATISLAVA - Slovensko má s Maďarskom rozpracovaných viacero projektov, ktoré sa dotýkajú cestnej infraštruktúry.

slovakia

left justify in out

Po dnešnom stretnutí so svojim novým maďarským rezortným kolegom Tiborom Navracsicsom to uviedol slovenský minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák.
     

"Chceme pokračovať v realizácii rozpracovaných spoločných cezhraničných infraštruktúrnych projektov v oblasti energetiky, dopravy," uviedol Lajčák. Ako dodal, ide napríklad o výstavbu druhého mosta cez Dunaj medzi mestami Komárno a Komárom, príprava medzivládnej dohody o výstavbe cestného mosta nad riekou Hornád, či prepojenie rýchlostných ciest R4 na Slovensku a M30 v Maďarsku.
     

Lajčák pri príležitosti prvej oficiálnej návštevy Navracsicsa na Slovensku ocenil predsedníctvo Maďarska v rámci V4. "Je to pre nás výzvou, aby sme udržali takúto úroveň spolupráce, takú kvalitu aktivít," priblížil slovenský šéf diplomacie. Lajčák zároveň potvrdil, že medzi oboma krajinami pokračuje konštruktívny dialóg vo všetkých oblastiach.
     

Ako uviedol maďarský minister zahraničných vecí, svojou návštevou chcel signalizovať že každodenné slovensko-maďarské vzťahy fungujú dobre, ale sú v nich aj niektoré diskutabilné rozdiely. "Cieľom ani nie je, aby neboli žiadne diskusie alebo spory, ale aby sme ich prostredníctvom rokovaní vybavili a dostali k spoločnému riešeniu", dodal Navracsics.
     

Po skončení rokovania odovzdali obaja ministri vybraným osobnostiam, ktoré významne prispeli k slovensko-maďarskej spolupráci ceny "Dobré susedstvo a porozumenie" za rok 2013.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies