Lajčák: Rusko nemožno ignorovať, kritický dialóg je lepší ako žiadny

NETKY.SK • 30 August 2016, 19:00 • 2 min
Lajčák: Rusko nemožno ignorovať, kritický dialóg je lepší ako žiadny

BUKUREŠŤ – Rusko nemožno ignorovať, kritický dialóg je oveľa lepší ako žiadny. Na tlačovej konferencii v Bukurešti to dnes uviedol minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Miroslav Lajčák.

slovakia

left justify in out

"Rusko je významná krajina. Je stálym členom Bezpečnostnej rady OSN. Je strategickým poskytovateľom energie ako mojej krajine, tak i väčšine krajín EÚ. A takto môžem pokračovať s množstvom ďalších skutočností, ktoré poskytujú odpoveď na otázku, prečo je dôležité komunikovať s Ruskom," povedal Lajčák, pričom dodal, že spoločné európske stanovisko nezakazuje komunikáciu s Ruskom.


Týmito slovami reagoval otázku rumunského novinára ohľadom minulotýždňového stretnutia slovenského premiéra Roberta Fica s ruským prezidentom Vladimírom Putinom v Moskve.
"Premiér Fico nebol prvým, ani druhým, tretím ani desiatym európskym politikom, ktorý išiel do Moskvy, pretože existuje mnoho skutočností, pre ktoré potrebujeme s Ruskom hovoriť," uviedol slovenský minister.


Podľa jeho slov premiér Fico zdôrazňuje, že Slovensko rešpektuje a podporuje európsku jednotu a že nikdy nepôjde proti nej.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies