Lajčák: Rok 2017 nebude ľahším rokom, prominentnou témou bude bezpečnosť

NETKY.SK • 6 Január 2017, 11:20 • 2 min
Lajčák: Rok 2017 nebude ľahším rokom, prominentnou témou bude bezpečnosť

BRATISLAVA - Ako ukázali i udalosti nedávnych dní a týždňov v Berlíne či v Ankare, rok 2017 nebude ľahší rok. Pre TASR to uviedol minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Miroslav Lajčák.

slovakia

left justify in out

"Téma bezpečnosti, boja proti terorizmu bude jedna z prominentných tém," uviedol minister.

 

Za stále prítomnú považuje i tému migrácie, ktorej musíme čeliť. Rovnako dôležitá bude podľa neho i téma nástupu novej americkej administratívy. "Je tu veľa očakávaní a signálov, ale po 20. januári to bude realita. Bude potrebné si s ňou nastaviť vzťahy," zdôraznil minister Lajčák.

 

V roku 2017 sa rozbehnú i rokovania s Britániou o odchode, čo je podľa neho opäť dôvod, aby EÚ bola jednotná a aby ukázala, že má spoločnú víziu.

 

"Vonkajšie prostredie, v ktorom žijeme a v ktorom sa nachádzame, v ktorom pôsobíme, je čoraz zložitejšie. A preto by som si prial, aby sme si to naše vnútorné prostredie nerobili zložitejším, než je nevyhnutné, pretože žijeme v demokratickom štáte. Demokracia má len dve alternatívy, a to je diktatúra alebo anarchia," konštatoval Miroslav Lajčák. Zároveň dodal, že by sme si mali viac vážiť demokratické princípy, vďaka ktorým existujeme a vďaka ktorým prekvitajú demokratické inštitúcie.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies