Lajčák: Prípravy na predsedníctvo sa dostávajú do záverečnej fázy

NETKY.SK • 13 Máj 2016, 13:16 • 2 min
Lajčák: Prípravy na predsedníctvo sa dostávajú do záverečnej fázy

BRUSEL/BRATISLAVA – Prípravy na predsedníctvo SR v Rade EÚ podľa ministra zahraničných vecí a európskych záležitostí Miroslava Lajčáka napredujú podľa plánu. "Úspešne sa dostávajú do záverečnej fázy," povedal dnes v Bratislave na stretnutí s vysokými predstaviteľmi Európskej komisie.

slovakia

left justify in out

Minister rokoval s generálnym tajomníkom Európskej komisie Alexandrom Italianerom a riaditeľom kabinetu predsedu Európskej komisie Martinom Selmayrom okrem iného aj o napredovaní príprav, formovaní priorít a spolupráci s ďalšími inštitúciami EÚ.


Zdôraznil, že počas slovenského predsedníctva sa sústredia na veci, ktoré dokážu Európu spájať.


"Program predsedníctva a naše priority budú ambiciózne, ale zároveň realistické, zamerané na dosiahnutie konkrétnych výsledkov tak, aby naše predsedníctvo bolo úspešné pre Slovensko aj pre celý európsky projekt," vysvetlil.


Zároveň podčiarkol, že takýto úspech je možný len pri dobrej efektívnej spolupráci predsedníckej krajiny so všetkými inštitúciami EÚ vrátane Európskej komisie.


S partnermi z Európskej komisie tiež prediskutoval prípravu spoločného zasadnutia kolégia Európskej komisie a členov slovenskej vlády v júni v Bruseli, ako aj návštevu komisárov v Bratislave na začiatku slovenského predsedníctva v Rade EÚ.


Európska komisia je jedna z troch najdôležitejších inštitúcií EÚ - prichádza s návrhmi európskej legislatívy. Generálny tajomník Európskej komisie je jej najvyšší nepolitický predstaviteľ, ktorý zodpovedá za jej chod a dodržiavanie procedúr. Za politický obsah zodpovedá a eurokomisiu voči členským štátom reprezentuje jej predseda.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies