Lajčák prijal zástupcov najsilnejších japonských firiem, cieľom je prehlbovať spoluprácu

NETKY.SK • 19 Október 2016, 18:52 • 2 min
Lajčák prijal zástupcov najsilnejších japonských firiem, cieľom je prehlbovať spoluprácu

BRATISLAVA - Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Miroslav Lajčák dnes prijal delegáciu japonského združenia Keidanren, ktorá združuje zástupcov najsilnejších a najvýznamnejších japonských firiem.

slovakia

left justify in out

Lajčák na stretnutí skonštatoval, že Japonsko je pre Slovensko dôležitý hospodársky partner a my využívame na rozvinutie politického dialógu a ekonomických vzťahov s Japonskom všetky možnosti. Pripomenul zároveň, že japonské spoločnosti boli medzi prvými a najspoľahlivejšími zahraničnými investormi na Slovensku. V súčasnosti pôsobí na Slovensku približne 50 japonských firiem, ktoré vytvárajú do 10 000 pracovných miest. Informoval o tom tlačový odbor ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí.


"Táto návšteva potvrdzuje pretrvávajúci záujem japonských investorov o Slovensko. Naším cieľom je prehlbovať spoluprácu najmä v oblasti technologicky vyspelých produktov ako aj v oblasti výskumu a inovácií. V súčasnosti vidíme konkrétny potenciál v oblasti automobilového priemyslu, elektroniky a obnoviteľnej energie,“ povedal Lajčák. Minister zároveň vyzdvihol aktivity združenia Keidanren, keďže majú veľký význam pre rozvoj hospodárskej spolupráce medzi Slovenskom a Japonskom.


Misia Keidanren na Slovensku zahŕňa predstaviteľov 19 popredných japonských spoločností. Lajčák s nimi diskutoval aj o slovenskom predsedníctve v Rade Európskej únie, o rokovaniach k zmluve o voľnom obchode medzi Japonskom a EÚ, ale aj o brexite a hľadaní novej vízie pre EÚ.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies