Lajčák dnes prijal novú veľvyslankyňu Grécka Mariu Louisu Marinakisovú

NETKY.SK • 29 September 2016, 18:39 • 2 min
Lajčák dnes prijal novú veľvyslankyňu Grécka Mariu Louisu Marinakisovú

BRATISLAVA – Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Miroslav Lajčák prijal dnes v Bratislave kópie poverovacích listín od novej veľvyslankyne Grécka Marie Louisy Marinakisovej.

slovakia

left justify in out

Minister M. Lajčák v rozhovore s veľvyslankyňou konštatoval, že na misiu na Slovensku nastupuje v rušnom období, keď je v plnom prúde slovenské predsedníctvo v Rade EÚ a keď slovensko-grécke vzťahy zaznamenávajú vysokú intenzitu kontaktov.

 

Minister M. Lajčák veľvyslankyňu M. L. Marinakisovú informoval o posledných podujatiach slovenského predsedníctva v Bratislave a zdôraznil, že našim hlavným princípom v predsedníckych aktivitách je zachovanie a posilnenie európskej jednoty. Tá sa podľa neho musí prejaviť aj pri riešení najväčšej výzvy, ktorej v súčasnosti EÚ čelí – pri migračnej kríze.

 

Minister M. Lajčák, zdôraznil, že Slovensko si uvedomuje postavenie Grécka v rámci tejto krízy, keďže ako krajina najbližšie ku krízovému regiónu Blízkeho východu musí znášať najväčší nápor utečencov zo Sýrie a Iraku. Zároveň vyjadril plnú solidaritu SR s Gréckom a pripomenul konkrétne kroky, ktoré Slovensko vykonalo na zmiernenie následkov krízy, či už v podobe vyslania policajtov, expertov alebo poskytnutím finančných príspevkov.

 

Minister M. Lajčák tiež podčiarkol, že pri migračnej kríze nejde o problém iba jednej krajiny, ale o celoeurópsky problém, ktorý treba riešiť komplexne a v duchu európskej jednoty.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies