Lajčák pracovne navštívi Washington a New Yorkv na stretnutí ministrov Globálnej koalície proti Daíš

NETKY.SK • 20 Marec 2017, 16:37 • 2 min
Lajčák pracovne navštívi Washington a New Yorkv na stretnutí ministrov Globálnej koalície proti Daíš

BRATISLAVA - Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Miroslav Lajčák sa v stredu 22. marca zúčastní vo Washingtone, D.C., na stretnutí ministrov zahraničných vecí partnerov 68-člennej Globálnej koalície proti Daíš, ktoré organizuje americký šéf diplomacie Rex Tillerson.

slovakia

left justify in out

Ide o prvé zasadnutie Globálnej koalície v plnej zostave od decembra 2014 a zároveň prvé na úrovni ministrov zahraničných vecí od júla 2016. Hlavná téma diskusie bude zameraná na to, ako urýchliť postup proti Dáiš, ako čo najúčinnejšie stabilizovať oslobodené územia a zmierniť kritickú situáciu mobilizáciou humanitárnej pomoci. Účastníci stretnutia zosumarizujú dosiahnutý pokrok kampane proti Dáiš a ďalší spoločný postup v boji proti tejto teroristickej organizácii.

 

Minister M. Lajčák následne odcestuje do New Yorku, kde vo štvrtok 23. marca vystúpi na pôde Organizácie spojených národov (OSN) na podujatí na vysokej úrovni ku klimatickým zmenám, ktoré organizuje predseda 71. Valného zhromaždenia OSN Peter Thomson. Počas predsedníctva v Rade EÚ v druhej polovici roka 2016 Slovenská republika presadila dokončenie ratifikácie Parížskej dohody o klimatických zmenách všetkými štátmi EÚ, čím sme významne prispeli k vstupu Dohody do platnosti v rekordne rýchlom čase, prakticky rok od jej prijatia.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies