Lajčák pozval zahraničných diplomatov do Nitrianskeho kraja

NETKY.SK • 24 Máj 2014, 17:17 • 2 min
Lajčák pozval zahraničných diplomatov do Nitrianskeho kraja

BRATISLAVA - Minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák pozval vyše 60 zahraničných diplomatov na dvojdňový pracovný výjazd do Nitrianskeho kraja.

slovakia

left justify in out

Cesta začala v hlavnom meste, odkiaľ sa preplavili loďou do Gabčíkova, prezreli si vodné dielo a potom zamierili do hurbanovského pivovaru. TASR o tom informoval Tlačový odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVaEZ) SR.

 

"Tieto výjazdy mimo Bratislavu sa vždy tešia medzi zahraničnými diplomatmi veľkej obľube, a pre nás predstavujú príležitosť stretnúť sa s nimi a porozprávať v uvoľnenejšej, menej formálnej atmosfére. Zároveň ale spájame aj príjemné s užitočným: ponúkame možnosť zoznámiť sa s kútmi Slovenska, ktoré by inak možno zostali diplomatmi nepoznané a budujeme potenciál na rozvíjanie vzájomnej spolupráce," povedal Lajčák.
      

Diplomati mali v programe na 23. a 24. mája aj prehliadku historickej knižnice v kaštieli Chateau Appony, ochutnali niektoré z kulinárskych špecialít Žitného ostrova, zúčastnili sa exkurzie v kráľovskom meste Nitra a prechádzky arborétom v Tesárskych Mlyňanoch. Na programe okrem MZVaEZ spolupracoval aj Nitriansky samosprávny kraj. Zmyslom výjazdu pre diplomatov, ktorý ministerstvo organizuje každý rok a vždy do iného regiónu Slovenska, je ponúknuť zástupcom iných štátov príležitosť oboznámiť sa s kultúrou, históriu a hospodárstvom týchto krajov a s možnosťami spolupráce so zahraničím.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona