Lajčák požiadal nepálskeho ministra o súčinnosť v prípade nezvestného Slováka

NETKY.SK • 27 Apríl 2014, 15:15 • 2 min
Lajčák požiadal nepálskeho ministra o súčinnosť v prípade nezvestného Slováka

BRATISLAVA - Šéf slovenskej diplomacie Miroslav Lajčák požiadal svojho rezortného nepálskeho partnera Mahendru Bahádura Pándeja o súčinnosť pri pátraní po stratenom Slovákovi, ktorý je nezvestný od nedele 20. apríla.

slovakia

left justify in out

 Ministri dnes spolu hovorili telefonicky. Lajčák požiadal Pándeja, aby sa z titulu svojej funkcie zasadil o zapojenie všetkých nepálskych relevantných zložiek, vrátane mobilných operátorov, do pátrania, využijúc pritom všetky dostupné technické prostriedky. Nepálsky minister ho ubezpečil o osobnej angažovanosti, ako aj o tom, že jeho krajina vyvinie maximálne úsilie pri pátraní. TASR o tom informoval tlačový odbor MZV.
      

Mladého Slováka, pochádzajúceho zo Želiezoviec, naposledy videli 20. apríla okolo 19.30 h v turistickej chate v oblasti Mount Everestu v Himalájach na nepálskej strane.
      

Niekoľko dní po ňom pátrala helikoptéra. Na jej palube bol aj syn honorárneho konzula SR v Káthmandu, ktorý prevzal osobný majetok, peniaze a dokumenty nájdené v izbe nezvestného mladíka.
      

Slovenský zastupiteľský úrad (ZÚ) v Naí Dillí o prípade informoval slovenský honorárny konzulárny úrad v Káthmandu v stredu 23. apríla v nočných hodinách. Od začiatku je maximálne súčinný s nepálskymi úradmi, pričom tiež požiadal české veľvyslanectvo v Indii o asistenciu s využitím zastúpenia ČR v Nepále.
      

Želiezovčan je v Nepále tretíkrát. Tentoraz tam zavítal na svojej ceste okolo sveta, ktorú absolvuje na bicykli.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies