Lajčák považuje mimovládne organizácie za skúsených a osvedčených partnerov rezortu

NETKY.SK • 31 Január 2017, 18:45 • 2 min
Lajčák považuje mimovládne organizácie za skúsených a osvedčených partnerov rezortu

BRATISLAVA - Zhodnotenie spolupráce medzi rezortom diplomacie a tretím sektorom za uplynulý rok, ale aj pomenovanie výziev, ktoré nás spoločne čakajú v roku 2017 boli hlavnými témami tradičného stretnutia ministra zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Miroslava Lajčáka s predstaviteľmi mimovládnych neziskových organizácií, ktoré rezort zorganizoval v posledný januárový deň v priestoroch MZVaEZ SR.

slovakia

left justify in out

"Predstaviteľov mimovládneho sektora považujem za expertov, skúsených a osvedčených partnerov rezortu. Teší ma, že naša spolupráca je nielen úspešná, ale najmä celospoločensky prospešná a vzájomne výhodná, a to tak pri realizácii jednotlivých projektov ako aj v oblasti prezentácie Slovenska v zahraničí," povedal na stretnutí M. Lajčák, ktorý osobitne vyzdvihol spoluprácu s tretím sektorom pri realizácii historicky prvého predsedníctva v Rade EÚ.

 

Rezort diplomacie spolupracuje s mimovládnymi neziskovými organizáciami predovšetkým v oblasti zahraničnej a bezpečnostnej politiky, napríklad pri organizovaní úspešných projektov ako je bezpečnostná konferencia Globsec či Tatra summit, ale aj v oblasti humanitárnej pomoci (v súčasnosti najmä pre Sýriu a krajiny postihnuté migrantskou krízou) ako aj v projektoch rozvojovej spolupráce, ktoré prinášajú napríklad zvýšenie zamestnanosti v Keni, či zlepšenie životných podmienok obyvateľstva a ochranu životného prostredia v Moldavsku.

 

V roku 2016 rezort v rámci dotačného mechanizmu podporil 32 projektov v celkovej sume 118.820 eur; väčšina podporených projektov zahŕňa expertné analýzy a odporúčania na špecifické medzinárodno-politické témy a rad odborných podujatí a konferencií.

 

V tomto roku MZVaEZ SR podporí projekty z dotačného mechanizmu v rovnakej sume. Výzvy sú zverejnené na webovej stránke ministerstva a návrhy je možné prekladať do 24. februára 2017.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies