Lajčák poslal tureckému kolegovi sústrastný telegram

NETKY.SK • 14 Marec 2016, 16:30 • 2 min
Lajčák poslal tureckému kolegovi sústrastný telegram

BRATISLAVA - Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Miroslav Lajčák zaslal dnes v súvislosti s nedeľňajším teroristickým útokom v Ankare sústrastný telegram tureckému ministrovi zahraničných vecí Mevlütovi Čavušogluovi.

slovakia

left justify in out

„S hlbokým zármutkom som prijal správu o hroznom teroristickom útoku v štvrti Kizilay v Ankare. Slovensko ostro odsudzuje nedeľňajší útok a vyjadruje solidaritu s tureckým ľudom vo vojne proti terorizmu,“ uvádza sa v sústrastnom telegrame. Informoval o tom tlačový odbor rezortu diplomacie.


Odpálenie auta naloženého výbušninou v centre tureckej metropoly si vyžiadalo najmenej 37 mŕtvych a 125 zranených. Medzi mŕtvymi je aj prinajmenšom jeden z útočníkov. Najnovší bombový útok otriasol vo večerných hodinách rušným dopravným uzlom v Ankare, niekoľko stoviek metrov od budov ministerstiev spravodlivosti a vnútra. Podobný útok sa odohral v Ankare aj 17. februára, keď bomba usmrtila 29 ľudí, prevažne vojakov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies