Lajčák pôjde na stretnutie šéfov diplomacií krajín NATO

NETKY.SK • 22 Apríl 2013, 10:37 • 2 min
Lajčák pôjde na stretnutie šéfov diplomacií krajín NATO

BRATISLAVA - Šéf slovenskej diplomacie Miroslav Lajčák odcestuje v utorok do Bruselu, kde sa zúčastní na pravidelnom rokovaní ministrov zahraničných vecí krajín NATO.

slovakia

left justify in out

Šéfovia diplomacií na ňom budú hodnotiť aktuálny vývoj a jeho dôsledky pre Severoatlantickú alianciu na Blízkom východe, v severnej Afrike, na západnom Balkáne a v Afganistane. "Stretnú sa s partnerskými krajinami, s ktorými spoločne pôsobia v Afganistane," informoval Tlačový odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR. 

Na zasadnutie pozvali aj vysokú predstaviteľku EÚ pre bezpečnostnú politiku a zahraničné veci Catherine Ashtonovú a predstaviteľa generálneho tajomníka OSN pre Afganistan Jána Kubiša. Súčasťou programu je aj stretnutie Rady NATO-Rusko, na ktorom sa zúčastní minister zahraničných vecí Ruskej federácie Sergej Lavrov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies