Lajčák: Počas predsedníctva chceme pokrok v migračnej kríze

NETKY.SK • 7 Apríl 2016, 11:20 • 2 min
Lajčák: Počas predsedníctva chceme pokrok v migračnej kríze

BRATISLAVA - Predsedníctvo SR v Rade EÚ bude podľa ministra zahraničných vecí Miroslava Lajčáka aj príležitosťou skonsolidovať spoločné úsilie o silnejšiu a jednotnejšiu Európu. Lajčák to povedal počas pracovnej návštevy v Grécku, kde rokoval s rezortným partnerom Nikosom Kotziasom a prijal ho aj grécky prezident Prokopis Pavlopoulos.

slovakia

left justify in out

"Predsedníctvo preberieme v čase, keď EÚ čelí vážnym výzvam a niektoré z nich sa týkajú aj Grécka. Chceme, aby naše predsedníctvo bolo úspešné, to znamená, aby sa podarilo dosiahnuť pokrok pri problémoch, s ktorými zápasí aj Grécko, či už je to kríza migračná alebo finančná," pripomenul Lajčák. V tejto súvislosti povzbudil Grécko v jeho snahe prekonať finančnú krízu a stabilizovať ekonomiku krajiny. "Z vlastnej skúsenosti vieme, že zásadné reformy bolia. Zároveň však vytvárajú základ pre neskorší úspech," poznamenal Lajčák.

 

Grécko je podľa Lajčáka náš dôležitý partner a spojenec. "Naše historicky dobré vzťahy s Gréckom sú založené na cyrilometodskej i antifašistickej tradícii, na rovnakej hodnotovej orientácii, na spoločnom členstve v EÚ a NATO a na spolupráci pri presadzovaní spoločných záujmov. Vhodnú platformu pre intenzívny dialóg a spoluprácu vytvára aj nastávajúce predsedníctvo SR v Rade EÚ," konštatoval Lajčák s tým, že niektoré priority predsedníctva sa kryjú aj so súčasnými domácimi prioritami Grécka, ako je nezamestnanosť mladých, posilnenie spoločného trhu či energetika.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona