Lajčák otvoril v juhokórejskom meste Busan honorárny konzulát

NETKY.SK • 26 November 2013, 14:12 • 2 min
Lajčák otvoril v juhokórejskom meste Busan honorárny konzulát

BRATISLAVA - Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Miroslav Lajčák dnes otvoril honorárny konzulát v Busane, v druhom najväčšom meste Južnej Kórey.

slovakia

left justify in out

Novým honorárnym konzulom Slovenska sa stal Myung Hwan Oh, ktorý je prezidentom firmy Dongil Rubber Belt Co., zabezpečujúcej dodávky automobilových komponentov. Úlohou honorárneho konzulátu bude pomáhať rozvoju vzťahov, poskytovať informácie občanom aj podnikateľským subjektom. Agentúru SITA informoval tlačový odbor ministerstva zahraničných vecí.

Podpredseda vlády a minister zahraničných vecí dnes v Busane otvoril i Kórejsko-slovenské obchodno-investičné fórum. Na podujatí, ktorého úlohou bolo posilniť ekonomické a obchodné vzájomné vzťahy, sa zúčastnilo približne 50 kórejských podnikateľských subjektov, zástupcov štátnej správy a obchodných komôr Kórejskej republiky. Minister v otváracom príhovore zdôraznil, že doteraz na Slovensku investovalo viac ako 90 juhokórejských firiem a v roku 2012 bola Kórea šiestym najväčším obchodným partnerom Slovenska s celkovým obratom zahraničného obchodu vyše 5,5 mld. eur. "Ubezpečujem vás, že vláda Slovenskej republiky intenzívne pracuje na vytváraní priaznivých investičných podmienok a podnikateľského prostredia," zdôraznil šéf slovenskej diplomacie. 

Lajčák tiež počas slávnostnej ceremónie udelil členovi Národného zhromaždenia Kórejskej republiky Kim Se Yeonovi ocenenie za príspevok k rozvoju priateľských vzťahov so Slovenskom. Na záver oficiálnej pracovnej cesty v Busane rokoval s primátorom mesta Hur Nam-sikom, s ktorým posúdili perspektívy spolupráce. Busan je druhé najväčšie mesto Južnej Kórey s vyše 3,6 miliónmi obyvateľov a je dôležitým dopravným uzlom s veľkým prístavom a bohatým kultúrnym a spoločenským životom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies