Lajčák otvoril honorárny konzulárny úrad Čiernej Hory

NETKY.SK • 25 Január 2017, 15:05 • 2 min
Lajčák otvoril honorárny konzulárny úrad Čiernej Hory

BRATISLAVA - Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Miroslav Lajčák (nominant Smeru-SD) slávnostne otvoril nový konzulárny úrad Čiernej Hory vedený Rudolfom Autnerom. Na inauguráciu priestorov konzulárneho úradu prišiel aj minister zahraničných vecí Čiernej Hory Srdjan Darmanovič, ktorý pricestoval na Slovensko na dvojdňovú oficiálnu návštevu.

slovakia

left justify in out

Partneri vyjadrili presvedčenie, že zriadenie honorárneho konzulátu prinesie ďalší impulz do rozvoja vzťahov oboch krajín, ktoré sú podľa ministrov veľmi dobré. Darmanovič ocenil najmä podporu, ktorá sa Čiernej Hore dostala od Slovenska v jej prístupovom procese do EÚ a v úsilí o integráciu do NATO a osobitne vyzdvihol aj kľúčovú úlohu, ktorú Lajčák zohral v kritickom období referenda o samostatnosti Čiernej Hory.

 

Miroslav Lajčák hovoril o vysokej intenzite a excelentnej kvalite vzájomných kontaktov. "Po otvorení nášho zastupiteľského úradu v Podgorici v roku 2010 tu oddnes máme plnohodnotné zastúpenie Čiernej Hory v Bratislave," povedal šéf slovenskej diplomacie a vyzdvihol profesionalitu, odborné kvality a osobnú integritu nového honorárneho konzula Rudolfa Autnera.

 

Pre slovenské podnikateľské subjekty sú v Čiernej Hore perspektívne investície do energetiky, vodného hospodárstva a dopravnej infraštruktúry. Možnosti spolupráce tiež ponúkajú oblasť cestovného ruchu, budovania informačnej spoločnosti a e-governmentu. Zamestnávanie občanov Čiernej Hory má na druhej strane pomôcť automobilovému priemyslu na Slovensku vykryť nedostatok pracovnej sily.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies