Lajčák otvoril charitatívny Vianočný bazár

NETKY.SK • 28 November 2016, 07:24 • 2 min
Lajčák otvoril charitatívny Vianočný bazár

BRATISLAVA – Minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák dnes otvoril 25. ročník Vianočného bazára v Bratislave.

slovakia

left justify in out

Otvoril ho spolu s primátorom Bratislavy Ivom Nesrovnalom a koordinátorkou bazáru Zuzanou Merrifield z Medzinárodného klubu žien. Na tomto medzinárodnom charitatívnom podujatí v Starej tržnici sa zúčastnilo 30 krajín, päť charitatívnych organizácií a tri medzinárodné školy. Všetci vo svojich stánkoch ponúkali tradičné výrobky, potraviny, suveníry a typické špeciality.


„Ďakujem všetkým zahraničným účastníkom a všetkým návštevníkom, ktorí sem prišli. Každé euro, ktoré tu miniete, ide na dobrý účel,“ zdôraznil v otváracom príhovore minister Lajčák. Pripomenul, že od prvého ročníka rastie nielen popularita bazára, ale aj počet krajín, ktoré sa na ňom prezentujú a tiež suma, ktorú sa podarí vyzbierať na vstupnom a z predaja. Minulý rok to bolo 75-tisíc eur a od prvého Vianočného bazára v roku 1991 sa podarilo celkovo vyzbierať milión eur.


Ako informoval tlačový odbor MZV agentúru SITA, minister ocenil aktívnu účasť zahraničných veľvyslanectiev a reprezentácií jednotlivých krajín od Rakúska cez Švajčiarsko a Nórsko, až po Gruzínsko, Kuvajt, Indonéziu či Japonsko, čo dodáva Vianočnému bazáru exotickú náplň a zvyšuje jeho atraktívnosť pre obyvateľov a návštevníkov Bratislavy. „Je to výlet po celom svete pod jednou strechou,“ dodal Lajčák, ktorý si pozrel každý z predajných stánkov a diskutoval s predávajúcimi i kupujúcimi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies