Lajčák: Opozícia chce odvolávaním premiéra poškodiť Slovensko

NETKY.SK • 15 Jún 2016, 12:57 • 2 min
Lajčák: Opozícia chce odvolávaním premiéra poškodiť Slovensko

BRATISLAVA – Je to snaha poškodiť Slovensko. Tak vníma minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák (nominant Smeru-SD) vyhlásenie opozície o tom, že mieni počas prvého týždňa predsedníctva SR v Rade EÚ odvolávať v parlamente premiéra Roberta Fica (Smer-SD) v prípade, že nezosadí ministra vnútra Roberta Kaliňáka. Lajčák to dnes uviedol pred zasadnutím vlády.

slovakia

left justify in out

„Vidím to ako snahu poškodiť Slovensko, ale to ma neprekvapuje u týchto ľudí, oni sa snažia poškodiť Slovensko od začiatku. Nie som prekvapený,“ uviedol šéf slovenskej diplomacie.

 

Robert Kaliňák (Smer-SD) čelí kritike za prepojenia s podnikateľom Ladislavom Bašternákom, ktorý je podozrivý z daňových podvodov. Lajčák v reakcii na to uviedol, že na kauzu nemá názor. „Nemám, lebo neviem, komu mám veriť,“ vysvetlil s tým, že v tejto veci vládne hystéria.

 

„Chcem veriť, že Slovensko je právny štát, že tu fungujú súdy, prokuratúra a že by sme nemali odsudzovať ľudí na základe toho, že sa niekto tak rozhodol. Ak bude dokázané, že niekto porušil zákon, tak samozrejme musí z toho vyvodiť dôsledky,“ doplnil Lajčák.

 

Podľa ministra zdravotníctva Tomáša Druckera (nominant Smeru-SD) je dôležité, aby sa kauza „vykomunikovala“. „Je nepríjemné, ak je na kohokoľvek vrhaný nejaký tieň podozrenia a ten chce mať takisto priestor sa očistiť. To znamená, že je dôležité, aby aj ľudia, ktorí sú nejakým spôsobom medializovaní, mali priestor sa očistiť,“ vysvetlil.

 

Z pohľadu Druckera kauzu inak prezentuje opozícia a inak minister. „Mne to príde ako dve, tri veci spájané dokopy. Pýtal som sa na to, opäť používam manželku ako štít, čo si ona o tom myslí. Ona hovorí, že tomu vôbec nerozumie a že je to nejaké divné celé,“ doplnil šéf rezortu zdravotníctva.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies