Lajčák odovzdal Zlatú plaketu lekárovi, ktorý pôsobil na Haiti

NETKY.SK • 16 Október 2014, 18:44 • 2 min
Lajčák odovzdal Zlatú plaketu lekárovi, ktorý pôsobil na Haiti

BRATISLAVA - Minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák odovzdal v stredu Zlatú plaketu lekárovi Jurajovi Bencovi, ktorý v roku 2010 pomáhal zraneným po zemetrasení na Haiti.

slovakia

left justify in out

Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa Nadácie Pontis Petra Nagyová, Juraj Benca dnes pôsobí ako prorektor Vysokej školy sv. Alžbety a chirurg Národného onkologického ústavu v Bratislave. Už viac ako 10 rokov pôsobí v humanitárnych a rozvojových projektoch ako lekár, koordinátor a logista. Absolvoval viac ako 15 misijných pobytov v Keni, Južnom Sudáne, Kambodži, Burundi, Ugande, Lesothe, Tanzánii a na Haiti. Zároveň bol koordinátorom troch projektov SlovakAid v Keni a jedného v Južnom Sudáne. Špecializuje sa na tropickú medicínu v rozvojových krajinách a pracuje aj v mimovládnej organizácii Dvojfarebný svet.

 

„Ešte nikdy nebolo prepojenie medzi našou zahraničnou a rozvojovou politikou také intenzívne ako v posledných mesiacoch, keď západný Balkán postihli ničivé povodne, vyhrotila sa situácia na našich východných hraniciach, dramaticky rastie počet utečencov z Afriky i Blízkeho východu a v západnej Afrike zúri smrteľný vírus eboly. Som rád, že naši občania nestoja bokom a z tohto pohľadu má udeľovanie ceny SlovakAid stále väčší zmysel – ako uznanie tým, čo sa osobitne aktívne zapájajú do rozvojovej spolupráce a humanitárnej pomoci," povedal Lajčák. 

 

Lajčák Bencovi odovzdal Zlatú plaketu počas 3. ročníka Konferencie Rozvoj a demokracia, ktorú organizovala Nadácia Pontis. Ďalšími nominovanými na ocenenie boli ekológ a klimatológ Lukáš Zorád (Človek v ohrození) a projektový manažér Ján Rusnák zo CEU Consulting Ltd.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies