Lajčák odcestuje do Grécka a Nemecka, bude rokovať o predsedníctve v EÚ i migračnej kríze

NETKY.SK • 5 Apríl 2016, 13:44 • 2 min
Lajčák odcestuje do Grécka a Nemecka, bude rokovať o predsedníctve v EÚ i migračnej kríze

BRATISLAVA - Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Miroslav Lajčák odcestuje v stredu (6. 4.) na pracovnú návštevu Grécka. Bude to jeho prvá zahraničná cesta po znovuvymenovaní do funkcie.

slovakia

left justify in out

V Aténach sa minister Miroslav Lajčák stretne so svojim gréckym partnerom Nikosom Kotziasom, s ktorým bude rokovať o nastávajúcom predsedníctve SR v Rade EÚ, migračnej kríze a o dvojstranných vzťahoch medzi našimi krajinami.

 

Minister Miroslav Lajčák následne vo štvrtok (7. 4.) odcestuje na pracovnú návštevu Nemecka. Počas nej v Berlíne absolvuje rokovanie s nemeckým rezortným kolegom Frankom-Walterom Steinmeirom. Hlavnými témami stretnutia budú okrem bilaterálnych otázok aj slovenské predsedníctvo v Rade EÚ, aktuálne výzvy pre Európsku úniu ako je migračná kríza či reforma vzťahov medzi EÚ a Britániou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies