Lajčák ocenil Slovákov za šírenie dobrého mena vo svete

NETKY.SK • 25 Máj 2013, 17:58 • 2 min
Lajčák ocenil Slovákov za šírenie dobrého mena vo svete

BRATISLAVA - Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Miroslav Lajčák ocenil Slovákov, ktorí šíria dobré meno svojej vlasti vo svete. Ocenenia Vyslanec dobrej vôle (Goodwill Envoy) udelil v sídle rezortu diplomacie v Bratislave trom osobnostiam.

slovakia

left justify in out

Ocenenie je určené úspešným Slovenkám a Slovákom, ktorí pôsobia v zahraničí a svojou prácou vynikajúcim spôsobom šíria dobré meno Slovenska získali: doktorka Monika Gullerová, výskumníčka v odbore molekulárnej biológie na prestížnej univerzite v britskom Oxforde; profesor Marián Mark Stolárik, dlhoročný vedúci Katedry slovenskej histórie a kultúry na Ottawskej univerzite v Kanade a Matej Krén, významný slovenský výtvarník dlhodobo pôsobiaci v Prahe, agentúru SITA o tom informoval tlačový odbor ministerstva. "Cena Vyslanec dobrej vôle má slúžiť ako naše uznanie za vašu prácu, poďakovanie za to, čo ste dosiahli a za to, čo robíte pre Slovenskú republiku," povedal na oceňovaní minister Lajčák.

Ocenenie Vyslanec dobrej vôle bolo po prvý raz udelené v roku 2010. Jeho nositeľmi sa doteraz stali profesor Ján Vilček, uznávaný virológ a imunológ pôsobiaci v New Yorku, ktorého v januári 2013 ocenil prestížnym ocenením aj prezident USA Barack Obama; profesor Jaroslav Fabián, popredný fyzik pôsobiaci v Nemecku; odborník na zahraničnú a bezpečnostnú politiku Tomáš Valášek, v tom čase pôsobiaci vo Veľkej Británii ako poradca Madeleine Albrightovej pri tvorbe strategickej koncepcie NATO, dodal tlačový odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies