Lajčák ocenil expertný prínos Václava Mikulku počas SK PRES

NETKY.SK • 14 Marec 2017, 17:11 • 2 min
Lajčák ocenil expertný prínos Václava Mikulku počas SK PRES

BRATISLAVA - Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Miroslav Lajčák privítal dnes (14. marca) na pôde rezortu diplomacie renomovaného českého experta na medzinárodné právo Václava Mikulku, aby mu poďakoval za jeho doterajšiu expertnú spoluprácu s rezortom zahraničných vecí, a najmä za jeho prínos počas slovenského predsedníctva v Rade EÚ.

slovakia

left justify in out

Václav Mikulka bol v rokoch 1992 – 1998 členom Komisie OSN pre medzinárodné právo, a neskôr dlhoročným riaditeľom Kodifikačného odboru a Odboru pre morské právo Sekretariátu OSN v New Yorku. Dlhodobo spolupracuje aj so Slovenskou republikou a Ministerstvom zahraničných vecí a európskych záležitostí SR.

 

Bol členom slovenského právneho tímu v spore Gabčíkovo – Nagymaros v konaní pred Medzinárodným súdnym dvorom v Haagu a od roku 2015 je členom Stáleho arbitrážneho dvora nominovaným Slovenskou republikou.

 

Minister s V. Mikulkom diskutoval o viacerých aktuálnych otázkach medzinárodného práva, ako aj o možnostiach ďalšej spolupráce v nadchádzajúcom období.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies