Lajčák: Na Ukrajine nepodporujeme strany, ale princípy

NETKY.SK • 12 Február 2014, 09:58 • 2 min
Lajčák: Na Ukrajine nepodporujeme strany, ale princípy

BRATISLAVA - Slovenská republika nepodporuje na Ukrajine strany, ale princípy. Žiadame teda rešpektovanie zásadných demokratických princípov, zdržanie sa násilia a vyšetrenie zločinov.

slovakia

left justify in out

V úvode desiateho rokovacieho dňa 29. schôdze Národnej rady SR to vyhlásil minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák (nominant Smeru-SD) na záver rozpravy k zameraniu zahraničnej politiky SR v roku 2014.
      

Práve údajne nedostatočnej pozornosti SR Ukrajine sa opoziční poslanci v dlhotrvajúcej rozprave venovali najviac. "Dá sa byť priateľom Ruska aj Ukrajiny a nikdy nestaviame Ukrajinu do situácie, že by si musela vybrať. Tu ide o spôsob vládnutia na Ukrajine," vysvetlil Lajčák.
      

Minister tiež odmietol, že dokument popisujúci zameranie našej zahraničnej politiky je tak všeobecný, že by ho mohol predložiť ktorýkoľvek minister zahraničných vecí susednej krajiny. "Je to zameranie šité na mieru SR," tvrdí Lajčák. Väčšinu opozičných príspevkov zhodnotil ako patetickú a zakomplexovane-provinčnú diskusiu. "Bola obeťou kampaní - prezidentskej a do europarlamentu. Išlo o premárnenú príležitosť k skutočnej debate o aktuálnych zahranično-politických témach," povedal.
      

Na programe schôdze je ešte osem poslaneckých návrhov, z toho sedem je z dielne Alojza Hlinu (nezaradený). Po ich prerokovaní a odhlasovaní sa 29. schôdza skončí. Vo štvrtok 13. februára čaká poslancov mimoriadne rokovanie o návrhu na odvolanie premiéra Roberta Fica (Smer-SD). Opozičnému pokusu o vyslovenie nedôvery bude čeliť pre emisnú kauzu z roku 2008.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies