Lajčák: Na to, ako vybudovať značku Slovenska, chceme počuť aj názory občanov

NETKY.SK • 22 Október 2014, 10:30 • 2 min
Lajčák: Na to, ako vybudovať značku Slovenska, chceme počuť aj názory občanov

BRATISLAVA – Do prípravy budovania značky Slovenska sa môže naďalej zapájať aj široká verejnosť. Na tento účel je k dispozícii webový portál www.brandingslovenska.com. Ľudia jeho prostredníctvom majú priestor na vyjadrenie sa k identite SR a na navrhnutie atribútov, z ktorých by sa malo pri tvorbe značky vychádzať. Verejná diskusia prostredníctvom predmetnej internetovej stránky potrvá do konca roka.

slovakia

left justify in out

Ako pre TASR priblížil šéf slovenskej diplomacie Miroslav Lajčák, jednou z úloh jeho rezortu je vytvoriť kredibilnú a hodnovernú značku Slovenska. "Za viac ako 20 rokov tu bolo viacero pokusov, ale väčšina boli nárazové, rezortné alebo agentúrne, ale neboli výsledkom vážnej verejnej diskusie a zapojenia sa odborníkov. My to už viac ako tri roky robíme, lebo chceme, aby značka Slovenska bola dôveryhodná," vysvetlil.

 

Význam tejto úlohy podľa neho stúpa spolu s blížiacim sa predsedníctvom SR v Európskej únii v druhej polovici roku 2016. "Neviem si predstaviť, aby sme do tohto predsedníctva vstupovali s tým, aby si každé ministerstvo robilo svoj branding," dodal.

 

Po tom, ako ministerstvo získa spätnú väzbu od odbornej i laickej verejnosti, rozbehne na budúci rok proces profesionálneho vizuálneho stvárnenia brandingu Slovenska. "Ale úspešná značka je taká, s ktorou sa identifikujú jej občania, a práve preto od nich potrebujeme vedieť, ako chcú, aby Slovensko bolo videné v zahraničí," poznamenal minister.

 

Za dôležité považuje to, aby sa SR dokázala okrem svojej kritiky pozrieť aj na množstvo pozitívnych príbehov a úspechov, ktoré krajina a jej ľudia dosiahli. "Práve o tom by mal byť branding. Len vtedy nás budú iní vnímať pozitívne, pokiaľ my sami budeme veriť príbehu, ktorý o sebe budeme šíriť. Chcem, aby sme dali o sebe vedieť svetu hlavne v dobrom," podčiarkol.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies