Lajčák: Na rozhodnutie o účasti na oslavách v Moskve je ešte dostatok času

NETKY.SK • 17 Január 2015, 14:48 • 2 min
Lajčák: Na rozhodnutie o účasti na oslavách v Moskve je ešte dostatok času

BRATISLAVA - Šéf slovenskej diplomacie Miroslav Lajčák ešte netlmočil svoje stanovisko prezidentovi Andrejovi Kiskovi k účasti na oslavách 70. výročia ukončenia druhej svetovej vojny.

slovakia

left justify in out

"Do mája je ešte dostatok času," uviedol v rozhovore pre TASR.
      

Pozvánky dostali desiatky hláv štátov po celom svete. Lotyšský minister zahraničných vecí Edgars Rinkevičs chce túto tému predostrieť na zasadnutí Rady EÚ pre zahraničné veci v pondelok 19. januára v Bruseli s cieľom dopracovať sa k jednotnému politickému postoju členských štátov. Lotyšsko momentálne predsedá únii. Kým lotyšský prezident krajiny Andris Berziňš sa ešte nerozhodol, či do Moskvy pocestuje, svoje odmietavé stanovisko už prezentovali hlavy štátov Estónska a Litvy. Pozvanie na druhej strane prijal český prezident Miloš Zeman.
      

"Pre mňa je dôležité, aby sme z vaničky nevyliali s vodou aj dieťa. Sedemdesiat rokov od konca druhej svetovej vojny je významné výročie, ktoré by sme nemali odignorovať napriek súčasným problémom s Ruskou federáciou," domnieva sa Lajčák.
      

Podľa neho je na hľadanie adekvátneho riešenia dostatok priestoru. Nepovažuje však za šťastné, že sa táto téma mediálne rozoberá, pretože potom sa podľa neho vedie omnoho ťažšie komunikácia či už medzi ministrami alebo lídrami štátov. "Treba si pri týchto veciach zachovať zdravý sedliacky rozum a nebiť sa do hrude. Politika je o zodpovednosti a nie o pretekoch v siláckych gestách," zdôraznil minister.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona