Lajčák na podujatí k 20. výročiu prijatia Viedenskej deklarácie

NETKY.SK • 26 September 2013, 08:07 • 2 min
Lajčák na podujatí k 20. výročiu prijatia Viedenskej deklarácie

BRATISLAVA - Podpredseda vlády a minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Miroslav Lajčák vystúpil v stredu (25. septembra 2013) na podujatí pri príležitosti 20. výročia Viedenskej deklarácie a Akčného programu.

slovakia

left justify in out

Hlavnými rečníkmi ministerského stretnutia boli generálny tajomník OSN Pan Ki-moon, vysoká komisárka OSN pre ľudské práva Navi Pillay a rakúsky prezident Heinz Fischer, na ktorého pozvanie sa podujatie uskutočnilo. 

„Viedenskú deklaráciu považujeme za živý dokument. Jej dedičstvo by malo byť prítomné vo všetkých budúcich krokoch medzinárodného spoločenstva na zvyšovanie ľudskoprávnych štandardov," uviedol vo svojom vystúpení minister M. Lajčák. Ďalej zdôraznil, že ciele a záväzky a Viedenskej deklarácie a Akčného programu prijatého pred dvadsiatimi rokmi ostávajú stále platné.

Viedenská deklarácia a Akčný program prijaté vo Viedni na Svetovej konferencii o ľudských právach (1993) predstavujú zásadný príspevok k vytvoreniu nového globálneho systému ochrany ľudských práv. Vyhlásením univerzálnosti, nedeliteľnosti a vzájomnej prepojenosti ľudských práv potvrdili rovnaké postavenie všetkých ľudských práv. Na základe výsledkov svetovej konferencie bol vytvorený Úrad vysokého komisára OSN pre ľudské práva ako hlavného predstaviteľa OSN v oblasti ochrany ľudských práv.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies