Lajčák kondoloval po útoku v Bagdade irackému kolegovi

NETKY.SK • 4 Júl 2016, 15:28 • 2 min
Lajčák kondoloval po útoku v Bagdade irackému kolegovi

BRATISLAVA – V súvislosti s bombovými útokmi v irackom Bagdade, ktoré si vyžiadali životy najmenej 165 ľudí a vyše 200 zranených, poslal šéf rezortu diplomacie Miroslav Lajčák v nedeľu 3. júla kondolenčný telegram svojmu rezortnému kolegovi Ibráhímovi Džaafarímu. TASR o tom informoval tlačový odbor rezortu. Dva bombové útoky sa odohrali v noci na nedeľu (3.7.).

slovakia

left justify in out

"V týchto ťažkých časoch Slovenská republika stojí za Irackou republikou a je plne solidárna s irackým ľudom,“ napísal minister Lajčák a zároveň vyjadril úprimnú sústrasť rodinám zranených a obetí útokov. V telegrame ďalej uviedol, že tieto šokujúce útoky by mali posilniť náš zámer bojovať s terorizmom a odolávať strachu, ktorý môže priniesť našim národom.

 

Sústrastný telegram poslal taktiež prezident SR Andrej Kiska prezidentovi Irackej republiky Fuádovi Masúmovi. "S hlbokým zármutkom som prijal správu o bombových útokoch v hlavnom meste Bagdade. Som šokovaný bezcitnosťou tohto činu, ktorý pripravil o život taký veľký počet ľudí vrátane detí. Silno odsudzujem tento nezmyselný a absolútne neakceptovateľný útok nielen voči nevinným ľuďom, ale aj voči mieru, bezpečnosti a stabilite, o ktoré sa vo vašej krajine usilujete," uviedol Kiska.

 

K útoku sa prihlásila organizácia Islamský štát.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona