Lajčák: Je legitímne očakávať zmeny, Európska únia potrebuje viac flexibility

NETKY.SK • 14 Október 2014, 11:31 • 2 min
Lajčák: Je legitímne očakávať zmeny, Európska únia potrebuje viac flexibility

BRATISLAVA - Aktuálne medzinárodno-politické otázky s dôrazom na situáciu na Ukrajine a nadchádzajúca schôdzka Vyšehradskej štvorky s krajinami západného Balkánu na úrovni šéfov rezortov diplomacie boli hlavnými témami dnešného stretnutia podpredsedu vlády a ministra zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Miroslava Lajčáka s novým veľvyslancom Spojeného kráľovstva Veľkej Británie a Severného Írska na Slovensku Andrewom Garthom.

slovakia

left justify in out

V rozhovore sa dotkli aj otázky diskusie vo Veľkej Británii o úprave vzťahov s EÚ: "Je legitímne očakávať zmeny, Európska únia potrebuje viac flexibility, než dosiaľ. Na druhej strane je potrebné dbať na to, aby táto diskusia bola korektná, a nesústreďovala sa na vyberanie hrozienok z koláča. Zneužívanie sociálneho systému je nesprávne, ale obmedzovanie voľného pohybu osôb je proti princípom únie," povedal M. Lajčák.

 

S britským veľvyslancom si minister vymenili názory na formovanie novej Európskej komisie, prípravu októbrovej Európskej rady ako aj na perspektívy ďalšieho rozširovania EÚ s ohľadom na krajiny západného Balkánu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies