Lajčák: Európski lídri musia po brexite vytýčiť novú víziu pre EÚ

NETKY.SK • 10 November 2016, 18:54 • 2 min
Lajčák: Európski lídri musia po brexite vytýčiť novú víziu pre EÚ

BRATISLAVA - Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Miroslav Lajčák tvrdí, že európski lídri musia po referende v Británii vytýčiť novú pozitívnu víziu pre celú EÚ.

slovakia

left justify in out

Povedal to dnes po tom, čo prijal v Bratislave hlavného vyjednávača Európskej komisie pre rokovania s Britániou o jej odchode z EÚ Michela Barniera. Spoločne diskutovali o viacerých aspektoch procesu pripravovaných rokovaní Európskej únie s Londýnom.


Minister Lajčák počas rokovaní zdôraznil, že dôležitým krokom v tomto smere je Bratislavská cestovná mapa schválená na summite v Bratislave. Vyjadril podporu Slovenska Barnierovi a zdôraznil priority, ktoré sú dôležité pre Slovensko v nadchádzajúcich rokovaniach s Britániou, vrátane zachovania štyroch slobôd EÚ (sloboda pohybu tovaru, služieb, pracovných síl a kapitálu) ako podmienky pre prístup Spojeného kráľovstva na spoločný európsky trh a garancie práv pre občanov SR, ktorí už v Británii v súčasnosti žijú. Lajčák a Barnier sa zhodli na potrebe úzkej spolupráce členských krajín ako aj inštitúcií EÚ, ktorých úloha v procese brexitu je legislatívne pevne stanovená.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona