Lajčák: EÚ musí prejsť reflexiou

NETKY.SK • 21 Jún 2016, 08:06 • 2 min
Lajčák: EÚ musí prejsť reflexiou

BRATISLAVA - Bez ohľadu na výsledok referenda o zotrvaní Británie v Európskej únii, ktoré sa bude konať vo štvrtok, EÚ musí prejsť dôkladnou reflexiou.

slovakia

left justify in out

Na dnešnom rokovaní Rady EÚ pre zahraničné veci (FAC) v Luxemburgu to povedal minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Miroslav Lajčák. "Bolo by chybou konštatovať, že ideme ďalej, akoby sa nič nestalo. Rovnako by bolo chybou odštartovať preteky inštitúcií v snahe rýchlo načrtnúť ďalšiu podobu únie," konštatoval šéf slovenskej diplomacie. Podľa Lajčáka by reflexia mala prebehnúť na úrovni európskych lídrov, pričom odpoveďou by mala byť EÚ "efektívnejšia, bližšia občanom a sústredená na ich problémy". "Európska únia stráca podporu občanov, ktorí sú čoraz menej stotožnení s témami, ktorými sa zaoberá," uviedol.


Rokovaniu ministerskej rady dominoval blízkovýchodný mierový proces, politická situácia v Macedónsku i vízová liberalizácia s Gruzínskom. "Šlo o jedno z posledných ministerských zasadnutí, na ktorom sme sa zúčastnili ako radový členský štát. Od budúceho mesiaca, presne o desať dní, budeme predsedníckou krajinou Rady EÚ," zdôraznil Lajčák.


Agentúru SITA informoval Tlačový odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies