Lajčák: EÚ intenzívne pracuje na zlepšení svojej komunikácie s občanmi

NETKY.SK • 11 Máj 2014, 12:22 • 2 min
Lajčák: EÚ intenzívne pracuje na zlepšení svojej komunikácie s občanmi

BRATISLAVA - Pod nárast popularity nacionalistických a euroskeptických strán v Európskej únii sa podľa ministra zahraničných vecí Miroslava Lajčáka výrazne podpísala finančná a hospodárska kríza.

slovakia

left justify in out

"Ľuďom sa vtedy začne horšie žiť a hľadajú toho, kto je za to zodpovedný, pričom Európska únia je ľahký terč, pretože je súčasťou nášho života," poznamenal v rozhovore pre TASR. Ako dodal, práve túto skutočnosť využívajú populistickí politici.
      

Za zásadný predpoklad pre ozdravenie verejnej debaty a zníženie podpory takýmto stranám považuje zlepšenie hospodárskej situácie v únii. "Nie je ale jediný. Je veľmi dôležité aj to, aby únia znovuobjavila schopnosť komunikovať s občanmi zrozumiteľným jazykom," zdôraznil s tým, že v súčasnosti je príliš byrokratická a uzavretá do svojej bubliny. Priznal, že sa istým spôsobom vzdialila od občanov.
      

Nemyslí si však, že išlo o zámer tých, ktorí pracujú v európskych inštitúciách, ale že jej ľudia začali menej rozumieť. "Zlepšenie ekonomickej situácie je fundamentálny predpoklad, ale aj priniesť ďalší je priblížiť Európu bližšie viac k ľuďom," zopakoval. Podľa neho to európski predstavitelia identifikovali ako jednu z príčin problému, pričom Brusel veľmi intenzívne pracuje na zlepšení svojej komunikácie s občanmi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies