Lajčák dnes privítal nového maďarského veľvyslanca, spolu diskutovali o zlepšení vzťahov medzi krajinami

NETKY.SK • 12 Júl 2017, 14:25 • 2 min
Lajčák dnes privítal nového maďarského veľvyslanca, spolu diskutovali o zlepšení vzťahov medzi krajinami

BRATISLAVA – Slovenský minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák na dnešnom stretnutí s novým maďarským veľvyslancom Tiborom Petö, diskutoval o zlepšovaní vzájomných vzťahov oboch krajín a krajín V4.

slovakia

left justify in out

Slovensko a Maďarsko spoločne investovali množstvo energie a úsilia do vybudovania pozitívnych vzťahov a dobrého susedského dialógu. Z výsledkov tohto procesu benefitujú obe strany a občania oboch štátov, skonštatoval minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Miroslav Lajčák na stretnutí s novým veľvyslancom Maďarska v Slovenskej republike Tiborom Petö.

 

„Pevne verím, že aj počas vašej misie bude pokračovať pozitívna atmosféra slovensko-maďarských vzťahov, s ktorou som veľmi spokojný. Sme si navzájom oveľa bližší, než si to mnohí uvedomujú. Je dobré, že sa nám podarilo optiku vzájomných vzťahov nastaviť tak, aby sme sa na veci dívali zo širšej perspektívy. A v tomto trende chceme pokračovať. Oceňujem, že v tých veciach, kde máme iné názory, sa vieme posadiť a porozprávať," vyjadril sa Lajčák, ktorý vyzdvihol dôležitosť bilaterálnych najmä infraštruktúrnych projektov ako je budovanie diaľničných a mostných prepojení medzi oboma štátmi, a rozvoj cezhraničnej spolupráce.

Minister zopakoval podporu Slovenska ambicióznym plánom maďarského predsedníctva vo V4, kde prvým podujatím bolo pondelkové stretnutie ministrov zahraničných vecí V4 v rozšírenom formáte so zástupcami Rakúska, Chorvátska a Slovinska.

Nový maďarský veľvyslanec pri dnešnej príležitosti taktiež odovzdal do rúk ministra Lajčáka kópie jeho poverovacích listín.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona