Lajčák: Dialóg s Rakúskom si zachováva kontinuitu a trvalo vysokú intenzitu

NETKY.SK • 8 September 2014, 16:06 • 2 min
Lajčák: Dialóg s Rakúskom si zachováva kontinuitu a trvalo vysokú intenzitu

BRATISLAVA - Podpredseda vlády a minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Miroslav Lajčák prijal dnes (8. septembra 2014) mimoriadneho a splnomocneného veľvyslanca Rakúskej republiky na Slovensku Josefa Markusa Wuketicha pri príležitosti ukončenia jeho diplomatickej misie.

slovakia

left justify in out

Obaja partneri skonštatovali vysokú úroveň vzájomných vzťahov, ktoré sú veľmi dobré a bez problémov, pričom bilaterálny dialóg si zachováva kontinuitu a trvalo vysokú intenzitu na všetkých úrovniach. Ocenili tiež, že krajiny dlhodobo zdieľajú podobné pozície v jednotlivých oblastiach európskych politík a v agendách medzinárodných organizácií.
     

Minister M. Lajčák poďakoval veľvyslancovi Wuketichovi za jeho mimoriadne nasadenie a osobný príspevok k rozvoju slovensko-rakúskej spolupráce a vzťahov a odovzdal mu ako výraz uznania Zlatú plaketu ministra zahraničných vecí a európskych záležitostí. „Osobitne by som rád ocenil Vaše osobné angažovanie sa pri zorganizovaní radu bilaterálnych stretnutí na vysokej úrovni, vrátane nedávnej návštevy ministra zahraničných vecí Rakúska na Slovensku. Verím, že sa tento trend podarí udržať aj v nadchádzajúcom období; jedným z konkrétnych výsledkov by mohla byť reprezentatívna účasť na Ekonomickom fóre v Bratislave,“ povedal M. Lajčák. Ekonomické fórum (plánované na október/november 2014) je platformou pre diskusiu o spoločných projektov a nových impulzoch v bilaterálnych vzťahoch. Minister M. Lajčák hovoril s rakúskym veľvyslancom aj o aktuálnej medzinárodnej situácii s dôrazom na vývoj na Ukrajine.
     

Na záver M. Lajčák zaželal rakúskemu diplomatovi veľa úspechov v jeho ďalšom pracovnom aj osobnom živote.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies