Lajčák chce oblastiam postihnutým ebolou poskytnúť ďalšiu pomoc

NETKY.SK • 20 Október 2014, 12:32 • 2 min
Lajčák chce oblastiam postihnutým ebolou poskytnúť ďalšiu pomoc

BRATISLAVA – Slovensko chce opäť pomôcť štátom bojujúcim s ebolou, ktorej už podľahli tisícky ľudí.

slovakia

left justify in out

"Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR poskytne oblastiam postihnutým vírusom ebola ďalšiu pomoc a o jej konkrétnej forme bude včas informovať," povedal dnes agentúre SITA tlačový odbor rezortu diplomacie. Minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák už v septembri rozhodol o poskytnutí finančnej humanitárnej pomoci vo výške 15-tisíc eur regiónu západnej Afriky. Peniaze sme odovzdali prostredníctvom Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO), ktorá je koordinátorom opatrení na boj s týmto vírusovým ochorením.


Počet obetí smrtiaceho vírusu ebola minulý týždeň podľa Svetovej zdravotníckej organizácie oficiálne prekročil číslo 4 500. Najkritickejšia situácia je v afrických štátoch Libéria, Sierra Leone a Guinea. WHO v najviac postihnutých krajinách zaznamenala celkovo zhruba 9 200 nakazených touto chorobou. Ďalších 20 prípadov a osem úmrtí registruje v Nigérii. Jeden prípad zaznamenali v Senegale a Španielsku, zo Spojených štátov hlásia tri prípady vrátane jedného úmrtia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona