Lajčák: Budem robiť všetko pre to, aby sa Slovensko nemuselo za mňa hanbiť

NETKY.SK • 25 Máj 2016, 12:42 • 2 min
Lajčák: Budem robiť všetko pre to, aby sa Slovensko nemuselo za mňa hanbiť

BRATISLAVA - S rešpektom a zodpovednosťou pristupuje šéf slovenskej diplomacie Miroslav Lajčák (nominant Smeru-SD) ku svojej kandidatúre na generálneho tajomníka Organizácie Spojených národov (OSN).

slovakia

left justify in out

"Budem robiť všetko pre to, aby sa Slovensko nemuselo za mňa hanbiť," vyhlásil dnes po tom, čo vláda schválila jeho oficiálnu nomináciu za Slovensko.

 

"Som si vedomý náročnosti toho súboja, ale faktom je, že generálny tajomník OSN sa nevolí každý deň. Tentoraz je situácia mimoriadna o to viac, že panuje presvedčenie, že pokiaľ náš región, východoeurópska regionálna skupina bude schopná ponúknuť kvalitného kandidáta, tak by sme mali mať nárok na to, aby sme túto funkciu obsadili," povedal Lajčák. Najbližšie ho v tejto súvislosti 7. júna čaká verejné vypočutie v New Yorku.

 

Lajčák považuje za logické, že sa súboja o šéfa OSN zúčastní aj Slovensko. Vníma to ako príležitosť zviditeľniť krajinu i záväzok voči slovenským diplomatom. Kandidatúre sa plánuje venovať popri svojich ministerských povinnostiach, ktoré majú zostať jeho prioritou, rovnako predsedníctvo Slovenska v Rade Európske únie. "Som presvedčený, že to dokážem skĺbiť tak, aby to nebolo na škodu ani jednej z týchto aktivít," uzavrel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies