Lajčák bude mať záverečné slovo k zahraničnej politike

NETKY.SK • 12 Február 2014, 08:22 • 2 min
Lajčák bude mať záverečné slovo k zahraničnej politike

BRATISLAVA – Záverečným slovom ministra zahraničných vecí Miroslava Lajčáka k Zameraniu zahraničnej a európskej politiky Slovenskej republiky na rok 2014 odštartuje dnes 10. deň 29. schôdze Národnej rady SR.

slovakia

left justify in out

 Opoziční poslanci v utorok popoludní dokumentu vyčítali všeobecnosť a nekonkrétnosť. Konštatovali tiež, že sa z neho nedajú vyčítať priority zahraničnej politiky SR. Podľa dokumentu by mal rezort diplomacie aj v budúcom roku šetriť. Uvažuje dokonca nad spoločným využívaním ambasád s inými štátmi EÚ.

 

Poslancom zostáva prerokovať ešte osem bodov programu 29. schôdze parlamentu. Prezident by mal zarábať toľko, čo predseda vlády, predseda vlády by mal, naopak, poberať plat, ktorý teraz prináleží hlave štátu. V novele zákona o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov to navrhuje poslanec za OĽaNO Igor Matovič. "Takéto opatrenie nebude mať žiaden vplyv na rozpočet verejnej správy, avšak na druhej strane zabezpečí, že predseda vlády bude odmeňovaný adekvátne za svoju prácu a nebude odkázaný na prijímanie pochybných darov v podobe napríklad luxusných hodiniek v hodnote niekoľko desiatok tisíc či pochybné zháňanie peňazí tzv. vlastnou hlavou. Stav, keď je predseda vlády odkázaný na takéto pochybné financovanie svojich vlastných potrieb, vytvára negatívny obraz o samotnej Slovenskej republike a v nezanedbateľnom rozsahu vytvára výrazné korupčné prostredie priamo pri najvyšších predstaviteľoch štátu," argumentuje Matovič. 

 

Plénum bude diskutovať aj o siedmich návrhoch predložených nezaradeným poslancom Alojzom Hlinom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies