Laine po 26 rokoch prekonal Jágra: Za dva zápasy

NETKY.SK • 9 Máj 2016, 09:05 • 2 min
Laine po 26 rokoch prekonal Jágra: Za dva zápasy

MOSKVA - Iba dva zápasy stačili fínskej hviezdičke Patrikovi Lainemu, aby prekonal "bradatý" rekord Jaromíra Jágra v produktivite 18-ročného hokejistu na seniorskom svetovom šampionáte.

slovakia

left justify in out

Kým český útočník na MS vo Švajčiarsku 1990 v desiatich dueloch ešte v drese Československa pomohol mužstvu k bronzu troma gólmi a dvoma asistenciami, severan už v úvodných dvoch stretnutiach MS v Rusku 2016 dosiahol šesť kanadských bodov (4+2). Proti Bielorusom aj Nemcom mal v petrohradskej základnej B-skupine zhodne bilanciu 2+1. "Hrá skvele, na vysokej úrovni. Je potrebné, aby si ďalej užíval tieto zápasy," citoval oficiálny server MS jeho spoluhráča Mikaela Granlunda. Dobre stavaný krídelník Laine (194 cm/95 kg), ktorý v tejto sezóne priviedol Tapparu Tampere k fínskemu titulu, už tento rok získal zlato na juniorských MS. Slováci mu v Petrohrade budú čeliť v nedeľu 15. mája o 19.15 h SELČ. Posledným nováčikom na šampionáte dospelých, ktorý ovládol produktivitu, bol Kanaďan Sidney Crosby (8+8) v lotyšskej Rige 2006.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies