Lahm zmiernil Müllerove slová: Futbal je radosť, na to by sa mali všetci zamerať

NETKY.SK • 15 November 2016, 17:25 • 2 min
Lahm zmiernil Müllerove slová: Futbal je radosť, na to by sa mali všetci zamerať

MNÍCHOV - Bývalý kapitán nemeckej reprezentácie Philipp Lahm vo štvrtok uviedol, že zápasy s veľkými outsidermi sú súčasťou futbalu. Zmiernil tak slová Thomasa Müllera po uplynulom kvalifikačnom dueli MS 2018, v ktorom Nemci deklasovali San Maríno 8:0. Ironické vyjadrenia na nemeckú adresu si na oplátku neodpustili predstavitelia futbalového trpaslíka.

slovakia

left justify in out

Müller po očakávanom vysokom víťazstve povedal, že San Maríno nemá nič spoločné s futbalom. Lahm sa na situáciu pozrel pragmaticky a konštatoval: "Malé kluby aj krajiny sa tešia na tieto stretnutia. Verím, že sa na ne pozerajú ako na zápasy roka. V prípade San Marína je to ešte intenzívnejšie. Futbal je radosť, na to by sa mali všetci zamerať," citovala agentúra DPA Lahmove slová.

 

Müllerove vyjadrenia pobúrili aj vedenie sanmarínskej reprezentácie. Jej predstaviteľ Alan Gasperoni si podal kanoniera Bayernu Mníchov v liste, ktorý publikoval na facebooku. Uštipačne zdôraznil, že práve on, ako ostrieľaný kanonier, nedokázal skórovať proti 201. tímu v rebríčku Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA).

 

"Zápas ukázal, že futbal patrí každému, kto ho miluje a chce byť je súčasťou, či sa to niekomu páči alebo nie," uviedol Gasperoni podľa agentúry DPA. Následne na adresu Nemecka ironicky dodal: "Hoci máte najkrajšie dresy, vždy budete jediní, ktorí nosia biele ponožky v sandáloch."

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies