Lahm očakáva s Talianmi náročný duel: "Sú silnejší než Angličania"

NETKY.SK • 25 Jún 2012, 11:11 • 2 min
Lahm očakáva s Talianmi náročný duel: "Sú silnejší než Angličania"

Lahm očakáva s Talianmi náročný duel: "Sú silnejší než Angličania"

slovakia

left justify in out

img

Kapitán nemeckej futbalovej reprezentácie Philipp Lahm sa teší na semifinálový duel EURO 2012 s Talianskom, hoci sa jeho krajine na MS či ME tohto súpera ešte nikdy nepodarilo zdolať.
      "Čo viac si možno priať než takúto futbalovú klasiku v semifinále. Všetci sa už na to tešíme. Našim jednoznačným cieľom je finále," uviedol Lahm po víťazstve "Azúrovej squadry" nad Anglickom v penaltovom rozstrele.
      Nemecko má s Talianskom negatívnu bilanciu. Z 30 vzájomných zápasov zvíťazilo len sedemkrát, naopak 14-krát ťahalo za kratší koniec a na víťazstvo na veľkom podujatí stále čaká. Lahm bol súčasťou nemeckého tímu, ktorý na domácich MS 2006 podľahol Talianom v semifinále 0:2 po predĺžení. V Dortmunde boli vtedy na trávniku zo súčasného kádra ešte Miroslav Klose, Lukas Podolski a Bastian Schweinsteiger. "Tento duel máme samozrejme stále v živej pamäti," uviedol 28-ročný obranca.
      Šancu na odvetu budú mať Nemci vo štvrtok vo Varšave vďaka štvrťfinálovému triumfu nad Gréckom v pomere 4:2. O jeden z gólov sa postaral aj Lahm, ktorý považuje Talianov za silnejšieho súpera než akým by boli Angličania. "Taliansko má šikovných hráčov a sú na tom veľmi dobre aj po taktickej stránke. Nebude jednoduché zdolať ich. Keď však porovnám našu pripravenosť na tento duel s tým v roku 2006, teraz sme na tom určite lepšie," dodal.


Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona